Tegenwoordig speelt de Bitcoin een grote rol bij de vele landen om ons heen. Ook zie je dat bij vele bedrijven de Bitcoin op de balans komt te staan, onder andere bij MicroStrategy en Tesla. De Bitcoin is inmiddels een feit in de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden dankzij de Chinese miners. Wanneer gaan andere landen inzien dat de Bitcoin onderdeel gaat uitmaken van een nieuw financieel systeem? Lees hieronder meer.

Belangrijke gebeurtenis

Deze Scandinavische landen worden door veel investeerders gezien als veilige en stabiele landen. De verschuiving van mining in China naar Europa is een belangrijke en strategische gebeurtenis, want de investeerders in Bitcoin willen de bekendheid opzoeken.

Miner-verhuizing

Record na record wordt de Bitcoin-koers verbroken in Noorwegen en Zweden. Dit zorgt ervoor dat de waterkrachtcentrales worden gestimuleerd, waardoor de energie in die landen ontzettend goedkoop is. Miners kunnen hier dus goed aan verdienen. Een ander voordeel van deze miner-verhuizing van China naar Scandinavië, is dat er meer groene energie gebruikt wordt. Er gaan namelijk geruchten rond dat de Bitcoin een CO2-verslindend proces is.

De Bitcoin-schatkist van andere landen

Maar hoe zit het met de andere landen? Er zijn een aantal landen die regelmatig Bitcoin-nieuws naar buiten brengen. Het gaat hierbij om Iran, Venezuela, Rusland, China en Noord-Korea, maar niemand heeft nog de ‘echte stap’ gezet als het gaat om het naar buiten brengen van hun hoeveelheid Bitcoins. Daarentegen heeft de Zwitserse bank wel aandelen in Bitcoin en bouwt Noorwegen een overheidspensioenfonds op van Bitcoins. Ons kikkerlandje blijkt helaas (nog) geen stappen te nemen als het gaat om Bitcoins.

What's your reaction?
13COOL7WTF3LOVE8LOL

Leave a comment