Bitvavo

Bitvavo: baanbrekende Nederlandse handelsomgeving

Met het grote aanbod van crypto en het eigen orderboek is Bitvavo altijd al een populaire website geweest. Sinds een tijdje mag het platform zich ook het goedkoopste veiligste, beste en eerste verzekerde website voor alles rondom crypto noemen. Bitvavo biedt indrukwekkend veel opties die voor elke handelaar een plezier zullen zijn om mee te werken. Voor elke handelaar is er namelijk een passende interface beschikbaar. De basisinterface biedt genoeg informatie voor een beginnende handelaar. Ervaren handelaren kunnen de geavanceerde interface inschakelen, waarop nog meer informatie en inzichten te zien zijn. 

De voor- en nadelen van Bitvavo

Bitvavo is een breed georiënteerd platform dat veel verschillende opties en diensten aanbiedt. De fundering van de website is enorm stevig. Zo is er bij het ontwerpen bijvoorbeeld rekening gehouden met de veiligheid van de tegoeden die gebruikers op hun account hebben gestort. Alle tegoeden worden apart bewaard via Stichting Bitvavo Payments. Daarnaast is de site voor iedereen makkelijk te gebruiken door de verschillende interfaces en het hoge gebruikersgemak. Daarnaast kun je enkele stablecoins verhandelen en kun je passief inkomen genereren via de renteoptie in de Staking dienstverlening. Ten slotte kent Bitvavo enorm lage transactiekosten of fees, die gemiddeld 0,01 procent tot 0,25 procent hoog zijn. 

Hoewel er ontzettend veel voordelen aan het gebruik van Bitvavo verbonden zijn, is het platform niet volledig perfect. Zo kun je bijvoorbeeld geen margin of futures handelen. Dergelijke termijncontracten worden niet op het platform aangeboden. Voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn, worden dus andere platformen aangeraden. Ook kun je de staking optie van Bitvavo niet volledig risicovrij gebruiken. Ten slotte moet je de opnames van je crypto verantwoorden door aan te geven naar welk adres je de valuta gaat sturen. Hoewel dit de veiligheid van de website ten goede komt, kan dit voor gebruikers toch als vervelend ervaren worden.

Staking bij Bitvavo: hoe zit dat?

We hebben het al een paar keer aangehaald: staken. Maar wat is dat precies? Staking stelt gebruikers in staat op een passieve manier geld te verdienen aan de crypto die ze kopen via Bitvavo. De staking-optie van Bitvavo helpt gebruikers hierbij. Via een innovatief idee kunnen klanten crypto staken en off-chain staken. Dit proces vindt plaats onder het beheer van Bitvavo. De winsten die daarbij gemaakt worden, zullen uitgekeerd worden aan de gebruikers. Via off-chain staking kunnen gebruikers hun crypto tijdelijk aan Bitvavo ter beschikking stellen om te staken. Hiervoor krijgen zij dan een rentevergoeding terug. Er zijn verschillende munten die gestaked kunnen worden, waaronder ARK, Cardano, Tron, Icon, Texos en Waves. Off-chain staking kun je uitvoeren met Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Ethereum, Litecoin of Chainlink.

Veiligheidsstandaarden van Bitvavo

Het gebruikersgemak en de opties die het platform biedt kunnen een belangrijke indicatie zijn om voor een broker te kiezen, maar de veiligheid is hierbij ook belangrijk. Vanzelfsprekend voldoet Bitvavo hier ruimschoots aan. Er zijn tientallen opties op te noemen die Bitvavo in het platform heeft verworven voor veiligheid, maar we zullen er enkele noemen. Zo maakt Bitvavo gebruik van het hoogste veiligheidsniveau als het gaat om het opslaan van kritische informatie, namelijk categorie 4+. Ook worden alle acties regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Rekeningen zijn voorzien van allerlei beschermingstechnieken, zoals tweefactorauthenticatie of een anti-phising code. Ten slotte voldoet Bitvavo aan de anti-witwasrichtlijnen en beschikt Bitvavo over meerdere certificaten die de infrastructuur rondom veiligheid en toezicht garanderen. 

Conclusie: Bitvavo, doen of niet?

Dit Nederlandse platform was op slag populair. Met het grote aanbod in functies en crypto valuta is het platform voor iedereen geschikt. De vele voordelen op de website wegen zeker op tegen de paar kleine nadelen, die niet voor elke gebruiker een even groot punt zullen zijn. Denk daarnaast nog aan de verschillende interfaces voor een beginnende of ervaren handelaar en alle veiligheidsmaatregelen. Al met al is Bitvavo dus een zeer geschikt platform waar iedere cryptohandelaar met plezier gebruik van kan maken.