LiteBit

LiteBit: overzichtelijke en betrouwbare Nederlandse broker

Bij de introductie van het platform was LiteBit de eerste Nederlandse broker waarbij je gemakkelijk met iDEAL nieuwe crypto aan kon schaffen. In combinatie met het overzichtelijke menu is het platform uitgegroeid tot een publieksfavoriet. De website biedt je opties om meerdere rekeningen bij te houden, crypto te verhandelen, overzichten op te stellen of gemakkelijk aangekochte valuta over te schrijven naar je eigen wallet. In 2019 en 2020 is het harde werk van het platform beloond met een CashCow Award voor de beste cryptobroker van Nederland.

De werking van LiteBit

LiteBit is een makelaar, broker en wisselkantoor in een. Klanten van LiteBit handelen dus niet onderling met elkaar, maar uitsluitend met LiteBit. De te verhandelen crypto wordt in grote getalen opgekocht door LiteBit zelf. Klanten kunnen hun euro’s vervolgens wisselen voor de crypto, die vervolgens naar hun LiteBit wallet of eigen wallet gestuurd kunnen worden. LiteBit is dus geen P2P-beurs, waar bezoekers met elkaar kunnen handelen.  Ben je hier wel naar op zoek, kun je je richten op een platform zoals bijvoorbeeld Bitvavo.

De betrouwbaarheid van LiteBit

LiteBit is in de afgelopen jaren steeds stukken beter geworden. Problemen die er rondom de site waren, zijn volledig verholpen en verbeterd. Het Nederlandse naar perfectie en het lef dat Nederlanders hebben is terug te zien bij LiteBit. In verschillende onderzoeken komen de kwaliteiten van LiteBit pas echt goed uit de verf. Zo kreeg LiteBit van ICORating een score van 8,75 op 10, iets wat maar heel weinig platformen halen!

De financiële kant van LiteBit wordt geregeld via een MTP-platform. Zo wordt alles decentraal geregeld, toegevoegd en verhandeld; wel zo veilig. Verder voldoet LiteBit aan alle voorschriften, eisen en wetten. Instanties als de Nederlandsche Bank hebben een goedkeuring aan LiteBit gegeven. Dit alles leidt alleen maar tot de conclusie dat LiteBit hartstikke betrouwbaar is.

De voordelen van LiteBit

LiteBit is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren handelaren, wat het platform universeel toegankelijk maakt. Ten eerste hoef je geen externe software of gehele blockchains te downloaden. Alles gaat gemakkelijk via de site van LiteBit. Daarnaast kun je met de handige functies snel je crypto verkopen en eenvoudig je winst- of verliessaldo inzien. Aangekochte crypto sla je op in de wallet van LiteBit zelf, of zet je eenvoudig door naar je eigen wallet.

Voor de beveiliging kun je het beste een tweefactorauthenticatie aanzetten. Verder kun je op verschillende manieren je crypto afschermen. Tot slot vraagt LiteBit nog om het bewijzen van je identiteit, in de vorm van een KYC (Know Your Customer), die bij veel vergelijkbare platformen ook gevraagd zal worden. Zo weet je zeker dat alles goed zit. 

Conclusie: LiteBit, doen of niet?

Het Nederlandse platform heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een waardig platform rondom crypto. Het wisselkantoor is meermaals bekroond vanwege de makkelijke gebruikerservaring en de beveiliging van de website. De hierboven besproken voordelen onderstrepen dit alleen maar meer. LiteBit is voor iedereen die vertrouwd en eenvoudig crypto wil kopen een perfecte oplossing!