Crypto Wallet

De allerbeste wallet voor jouw Bitcoins

Voor elke eigenaar van Bitcoins geldt een andere situatie. Bijvoorbeeld al of je veel of weinig valuta in je bezit hebt. Voor elke situatie kan een andere soort wallet benodigd zijn. Deze zijn zowel gratis als betaald beschikbaar. In dit artikel laten we je de beste opties van vijf verschillende soorten Bitcoin wallets zien. Dit zijn hardware wallets, mobile wallets, cold wallets, online wallets en desktop wallets. Hoewel we je dus alle opties laten zien, is het goed om te weten dat hardware wallets ons beste advies zijn. Dit is het meest veilig en gebruiksvriendelijk.

1: De beste hardware wallets

Deze kleine apparaatjes sluit je via de USB-aansluiting van je computer aan. De private key blijft altijd op de hardware wallet en is daarom een van de veiligste opties. Je transacties moeten fysiek bevestigd worden. En mocht je onverhoopt je hardware wallet kwijtraken, kun je de inhoud ervan toch gemakkelijk herstellen. Hardware wallets zijn niet gratis, maar bieden dus wel veel voordelen. Dit zijn de meest populaire hardware wallets van dit moment:

 1. Ledger Nano S: Sla makkelijk Bitcoin, Ethereum en andere currencies op. Je valuta is altijd veilig opgeslagen en door te sturen. Het apparaat is makkelijk in gebruik en ziet er chique uit. Aankoopprijs: 59 euro.
 2. Ledger Nano X: De verbeterde versie van de Nano S. Je kunt verbinding maken met je telefoon, krijgt betere beveiliging en kunt meer dan 100 munten opslaan. Aankoopprijs: 119 euro.
 3. Trezor Wallet: De Trezor is vergelijkbaar met de Nano S, maar biedt net wat meer altcoins dan de Ledger. Denk hierbij aan Ether Classic, Bitcoin Testnet of Namecoin. Aankooprijs: 59 euro.

2: De beste mobiele app wallets

Deze wallets zijn de beste balans tussen veiligheid en gebruikersgemak. Mocht er iets misgaan, kun je je Bitcoins altijd makkelijk herstellen via de recovery seed. De bedrijven achter de apps hebben geen informatie over je wallet; zij leveren uitsluitend de software. Deze veilige optie heb je dus altijd bij de hand, beveiligd en wel. Het nadeel is dat deze wallets vooral geschikt zijn voor kleinere bedragen. Dit zijn de meest populaire mobiele app wallets van dit moment:

 1. BLOX: De nieuwe cryptoapp van het grootste cryptoplatform uit Nederland, BTC Direct. Je bewaart je crypto’s in een kluis waar BLOX de private key van heeft. Gelukkig is de betrouwbaarheid van BLOX hoog. Via iDeal, creditcards of bankoverschrijvingen waardeer je een saldo op, waarmee je crypto aankoopt. Gratis te downloaden via iOS of Android.
 2. BreadWallet: Een zeer populaire mobiele wallet met een Open Source code. De private keys zijn niet opgeslagen op een server: jij kan er als enige bij. Beschikbaar op iOS en Android.
 3. MyCelium: Te gebruiken samen met bestaande hardware wallets. De app is te beveiligen met je vingerafdruk, waardoor je crypto altijd veilig is. Ook maak je makkelijk back-ups. Beschikbaar op iOS en Android.

3: De beste cold storage en paperwallets

Een veiliger systeem is niet te bedenken. Je print zelf de private key uit en bewaart deze in je eigen kluis. Niemand kan dus online bij je crypto. Cold wallets zijn echter ontzettend onhandig voor Bitcoins. Het is alleen aan te raden als je er langere tijd niets mee wilt doen. De private key is te printen op papier, al kleven hier wel twee nadelen aan. Via moderne printers kunnen alsnog documenten in de cache van je computer achterblijven, wat een mogelijk veiligheidsrisico oplevert. Als je papier nat wordt, verbrandt, kwijtraakt of iets anders wat je niet wilt, ben je je Bitcoins ook definitief kwijt.

Via een paper wallet print je een papier uit waar je je public key, je private key en eventueel je eigen QR-code op zet. Zo kunnen anderen makkelijk Bitcoins overmaken naar je. Met tools als BitAddress.org, BitcoinPaperWallet of Cryptosteel kun je zo’n paper wallet makkelijk in elkaar etten. BidAdress zorgt voor een papiertje, BitcoinPaperWallet maakt je papier in holografische stickers en CryptoSteel print alle gegevens op een stalen plaatje.

4: De beste online wallets

Deze optie is voornamelijk populair vanwege het gebruikersgemak en het makkelijke combineren met een mobiele app. Bitcoins verhandelen gaat makkelijk en snel. Ook krijg je de optie op een offline backup met twee-factor authenticatie te maken. Nadeel is wel dat je private keys niet standaard in eigen beheer zijn. Dit zijn de beste opties voor online wallets:

 1. Wirex: Deze kaart is te gebruiken zoals een normale creditcard. De kaart draait op de BitGo-software, een van de veiligste op het moment. Je moet echter wel betalen om een kaart aan te vragen. Vervolgens ben je ook maandelijks 1 euro kwijt voor het gebruik. Op een normale creditcard kun je ook je Bitcoins kwijt.
 2. Blockchain.info: Deze HD-wallet geeft je bij elke transactie een nieuw adres voor je wallet. Zo is je privacy het best gewaarborgd. De site werkt handig en is ook beschikbaar via een app op iOS en Android.
 3. Coinbase: Chique en functionele wallets met extreem goede beveiliging. Ook hier kun je je Bitcoins via allerlei manieren goed beveiligen.

5: De beste desktop Bitcoin-wallets

Deze optie is geschikt voor een computer die niet op internet draait. Als je het internet uitschakelt, zijn je Bitcoins volledig veilig en niet hackbaar. Ook kun je een recovery seed instellen. Het offline gebruik is wel veilig, maar kan ook als omslachtig ervaren worden. Het kan ook veel tijd kosten om een hele blockchain te downloaden.

 1. Electrum: Een veilige, snelle en makkelijke optie voor desktop wallets. Je hebt makkelijke integratie met hardware wallets, bijvoorbeel de Trezor-wallet.
 2. Exodus: Gebruiksvriendelijkheid ten top. Dit platform biedt je opslagopties voor meer dan alleen Bitcoin. Exodus is een litewallet en vereist dus geen downloads van volledige blockchains.
 3. Bitcoin Armory: Meest volwassen en veilig, maar wel lastig in gebruik. Ook moet je een hele blockchain downloaden. Voor mensen met technische achtergrond en oog voor veiligheid is dit de beste optie.