Satos

Satos: betrouwbare Nederlandse crypto makelaar

Deze Nederlandse dienstverlener is volledig toegelegd op het aankopen en verkopen van slechts een paar valuta. Dit zijn Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ripple. Alles is geregistreerd op een gebruiksvriendelijke website. De website staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank, waardoor handelen op Satos vertrouwd aanvoelt. Crypto kopen doe je eenvoudig via iDEAL of BANcontact. Na het aanschaffen van je cryptovaluta, kun je deze eenvoudig over laten plaatsen naar je eigen wallet. Hoe de site verder in zijn werk gaat en wat er verder nog bij komt kijken, lees je hier.

Het verifiëren van je Satos account

Aangezien Satos onder toezicht staat van de Nederlandsche Bank, komen daar een hoop strenge eisen bij kijken. Dit is over het algemeen voor jou als gebruiker een fijn gevoel, al moet je daar soms wel wat extra’s voor doen.

Een van deze eisen is de videoverificatie. Deze eenmalige verificatie verloopt vaak via een online videogesprek of een vooraf opgenomen video, waarin nieuwe klanten hun identiteit moeten tonen. Er wordt onder meer gevraagd naar een identiteitsbewijs. Het voordeel hiervan is dat het gehele proces vaak sneller is dan voorgaande verificatieprocessen. Binnen enkele minuten is het gehele proces vaak al achter de rug.

Betrouwbaarheid, veiligheid en kosten van Satos

Satos is al een tijdje actief en ook al een tijdje onder de hoede van de Nederlandsche Bank. Deze instantie alleen boezemt al een hoop vertrouwen in, maar er is meer. Zo laten ook huidige klanten via sites als Trustpilot weten dat ze fijn hebben gehandeld op Satos. Zo wordt vaak de interface van de website geroemd. Ook de snelle transactietijden zijn geliefd. Vaak kun je binnen een kwartier al je crypto verkopen of juist nieuwe aanschaffen. Het platform hanteert koersen waarin alle extra kosten al zijn opgenomen. Er is geen vast percentage waaraan Satos zich houdt, maar over de afgelopen jaren heeft Satos al bewezen vaak de goedkoopste te zijn. Daarnaast is het ook voordelig dat je vooraf al weet waar je aan toe bent, doordat er nooit extra kosten bij zullen komen. 

Voor wie is Satos geschikt?

Satos is een breed platform dat voornamelijk geschikt is voor beginnende handelaren. Aangezien je je cryptovaluta niet kunt opslaan via Satos zelf, moet je wel bereid zijn je crypto in eigen beheer via een wallet op te slaan. Mocht je vragen hebben, is de klantenservice van Satos dagelijks 13 uur bereikbaar. Zo krijg je snel antwoord op al je vragen. Voor ervaren handelaren is Satos ook een prima platform, al kan het voor hen een belemmering zijn dat er slechts een handjevol valuta wordt aangeboden. Ook zijn er nog weinig andere handelsopties beschikbaar. Voor hen is een ander platform eerder aan te raden.

Conclusie: Satos, doen of niet?

Deze Nederlandse handelaar staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank en voldoet daarom aan een hoop strenge veiligheidseisen. Wel zo fijn voor jou als gebruiker dus! Wat je daar concreet van merkt, is bijvoorbeeld de video-identificatie. Gelukkig is dit proces zo gebeurd. De kosten van Satos zijn over het algemeen vrij laag, zeker in vergelijk met andere platformen. Vanwege de fijne interface en de lage kosten is Satos een geschikt platform voor zowel beginners als ervaren handelaren, al zullen de laatste misschien variatie in het aanbod missen.