Om crypto aan te kunnen kopen, kun je je het makkelijkst richten tot een crypto exchange. Dit is eigenlijk een soort cryptobeurs, waar aanbieders van en geïnteresseerden in crypto elkaar kunnen ontmoeten. Elk platform heeft zo zijn eigen regels, eigenschappen en kenmerken. Met dit artikel laten we je zien welke exchanges op dit moment het beste worden beoordeeld. We leggen je uit onder welke categorie een exchange valt en wat de belangrijkste voordelen van het platform zijn.

Bitvavo exchange: CEX-handelsbeurs

We beginnen met een van de beste en meest betrouwbare handelsbeurzen: Bitvavo. Dit platform, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt, heeft verschillende voordelen. Zo hebben ze hun eigen orderboek waar alle transacties beveiligd in op worden geslagen. Daarnaast kent Bitvavo ook extreem lage handelscommissies voor transacties, die je bijna nergens anders zo laag vindt. Bitvavo is een uitstekend platform voor zowel beginners als meer ervaren handelaren. Je kunt niet alleen Bitcoins of andere cryptovaluta verhandelen, maar ook staken. Zo verdien je passief een rentevergoeding over cryptovaluta. Iedereen die nu start met handelen op Bitvavo kan tot 1000 handelen zonder transactiekosten.

BLOX: makelaar

BLOX is een crypto app waar je overzichtelijk alle crypto en opties op een plaats bij elkaar verzameld hebt staan. Dit platform is uitermate geschikt voor de beginnende handelaar, omdat technische kennis voor het verhandelen van crypto niet nodig is. Daarnaast is BLOX ook nog eens de goedkoopste broker binnen Nederland. Klanten die nu een account aanmaken op BLOX, krijgen 5 euro gratis tegoed voor de app.

BTC Direct: makelaar

Deze makelaar staat bekend als de meest voordelige, meest betrouwbare en kortom de beste makelaar van Nederland. De makelaar is voornamelijk gespecialiseerd in Bitcoin. Je kunt deze hier dus vertrouwd aanschaffen. Als je ze gekocht hebt, verstuur je ze eenvoudig naar je eigen wallet en kun je ze daar sparen.

Bitpanda Exchange: handelsbeurs

Bitpanda is niet alleen bekend voor de cryptovaluta. Naast de online munten kun je er ook edelmetalen of zelfs aandelen verkopen. Deze brede oriëntatie zorgt ervoor dat Bitpanda een hele populaire optie is binnen Europa. Bitpanda kent verder ook nog een vrij unieke Visacard die je kunt opwaarderen met crypto en een Crypto Index fonds.

Hodl Hodl exchange: DEX-handelsbeurs

De DEX staat voor decentralised crypto exchanges, oftewel een decentraal platform. Hodl Hodl staat bekend om zijn grote innovaties en is daarmee ook de meest innovatieve handelsbeurs voor Bitcoin. De P2P handel in Bitcoin is ten alle tijden anoniem, wat voor veel mensen een belangrijk onderdeel is. De anonimiteit wordt gewaarborgd door de BlueWallet app.

Binance exchange: handelsbeurs

Binance kenmerkt zich door drie belangrijke eigenschappen. Binance is een van de veiligste, een van de meest betrouwbare en daarmee een van de grootste exchanges. Niet binnen Nederland of Europa, maar zelfs wereldwijd. De handelsbeurs zet daarom een van de grootste handelsvolumes in crypto ter wereld om. Deze populariteit zorgt er wel voor dat de klantenservice van het platform vaak overbelast raakt en daardoor slecht bereikbaar is.

Bitfinex: handelsbeurs

Bitfinex is een van de oudste platformen uit deze lijst en daarmee direct ook een gevestigde naam. Bitfinex is een van de grootste concurrenten van Binance, wat ook meteen aangeeft hoe belangrijk Bitfinex is als handelsbeurs.

AAX-beurs: handelsbeurs

Waar andere platformen vaak al langere tijd meedraaien, is AAX-beurs nog een nieuwkomer. Deze nieuwe variant op een digitale handelsbeurs richt zich zowel op hobbyisten, professionele particulieren of institutionele beleggers. Het platform kenmerkt zich door de nieuwe technologieën rondom crypto te gebruiken.

Paxful: P2P-handelsbeurs

Paxful is een zeer vooruitstrevend, innovatief en gedreven platform. De P2P handelsbeurs, die dus gericht is op peer-to-peer handelen, is constant bezig met het verder ontwikkelen van hun marktplaats. Hier komen vragers en aanbieders samen om allerlei verschillende soorten crypto te verhandelen.

Deribet exchange: pure derivatenhandelsbeurs

Op deze derivatenhandelsbeurs worden geen crypto zelf verkocht, maar eerder futures en options over de crypto. Hiervoor sluit je dus een contract af dat alvast een bedrag bepaalt voor in de toekomst.

Switcheo Exchange: DEX-handelsbeurs

Switcheo is, zoals de DEX al doet vermoeden, een gedecentraliseerde exchange. Het platform is gebouwd op een multi-blockchain en ontwikkelt een innovatief, veilig en gebruiksvriendelijke manier van handelen.

Kraken Exchange: handelsbeurs

Afkomstig uit de Verenigde Staten heeft dit platform zich beproefd bewezen als veiligste exchange uit dat land. Ook in Nederland is het bedrijf nu bezig aan een flinke opmars met veiligheid als belangrijkste pijler.

Changelly: makelaar

Als laaste zien we Changelly. Deze makelaar is uitgeroepen tot de beste instant crypto brokeage exchange. Dit houdt in dat je als gebruiker makkelijk crypto’s om kunt wisselen, zonder dat hiervoor een verificatie van je identiteit voor nodig is. Dit wordt ook wel KYC genoemd.

What's your reaction?
0COOL0WTF1LOVE0LOL

Leave a comment