Al meer dan tien jaar geleden werd het idee uit de grond gestampt: de Bitcoin. De grote uitvinder hierachter was Satoshi Nakamoto. Toentertijd was er niet veel bekend over de ontastbare munt en het was eigenlijk niet meer dan een abstract gegeven. Mensen durfden niet te investeren in Bitcoins, omdat er zo weinig over bekend was. Sinds de laatste jaren hebben veel mensen zich verdiept in blockchain en crypto waardoor de populariteit hiervan is gestegen. Maar, hoe zit de cryptocurrency er over tien jaar uit? Hieronder lees je er meer over.

Transparantie

Te wijten aan de cryptocurrency werd de financiële markt een beetje op zijn kop gezet. Je bent tegenwoordig namelijk afhankelijk van allerlei externe organisaties, bijvoorbeeld als je een huis wil kopen. Wij vertrouwen deze partijen ook nog eens blindelings toe. Bij de blockchain heerst juist transparantie en iedereen kan voorgaande transacties terugkijken, om dit vertrouwen ook te kunnen winnen. Ook wil de blockchain zijn transparantie laten merken door transacties binnen een knipoog te laten gebeuren. Dit soort transacties zijn aan het stijgen, wat een belangrijke factor is voor de groei van de economie.

Betalen met crypto

In de laatste jaren hebben steeds meer bedrijven zich toegegeven aan het cryptogeld. Wat eerst nog een ontastbare munt was, zien zij toekomst in een nieuw financieel systeem dat is gebaseerd op transparantie. Er zijn al een aantal bedrijven dat cryptomunten aanneemt zoals Microsoft, Burger King en Subway.

Nieuwe banenmarkt

Door de opkomst van deze cryptocurrency is er een enorme vraag naar jobs op het gebied van technische vaardigheden, zoals ingenieurs, AI-specialisten, webdevelopers en datawetenschappers. Helaas zal dit nieuwe financiële systeem ook banen in de weg staan, zoals de banken en de reisindustrie. Over een aantal jaren zullen er dus steeds minder tussenpersonen nodig zijn die handmatig werken, te wijten aan de blockchain. Toch worden hierdoor ook banen vrijgemaakt in deze nieuwe wereld. Het is veelbelovend voor de toekomst voor veel branches en organisaties.

What's your reaction?
8COOL2WTF5LOVE2LOL

Leave a comment