BTC Direct

BTC Direct: vertrouwde en ervaren Nederlandse makelaar

In 2013 werd in Nijmegen een nieuwe cryptomakelaar opgericht: BTC Direct. Met het oog gericht op vertrouwen en een heel team van opgeleide experts achter de website, werd de website al snel een van de grotere in Nederland. In eerste instantie werd alleen Bitcoin verkocht, maar met het groeien van de website nam ook de grootte van het aantal opgenomen valuta toe. Voor iedereen die veilig en snel Bitcoins of andere cryptovaluta wil kopen via iDEAL, is BTC Direct echt the place to be

Aankopen doen via BTC Direct

Via het platform kun je dus eenvoudig meerdere cryptovaluta aanschaffen. Naast Bitcoin kun je via BTC Direct ook Ethereum, LiteCoin, Ripple en Bitcoin Cash kopen. Het platform is gericht op veel transacties en kan daarom, ook tijdens grote drukte, toch feilloos aankopen verwerken.

Aankopen doen via BTC Direct gaat razendsnel, soepel en voor Nederlanders heel eenvoudig. Je kunt namelijk je valuta aanschaffen via iDEAL, wat binnen Nederland toch wel de gouden standaard voor online betalingen is geworden. Selecteer de valuta die je wilt krijgen, betaal via iDEAL en laat de munten storten op elk gewenst crypto-adres. Je kunt kiezen uit een online multi-currency wallet of een hardware wallet.

Verificatie van je BTC Direct account

Voordat je aan de slag kunt met het aankopen van je nieuwe valuta, dien je eerst een account aan te maken en dit te verifiëren. Met behulp van de gebruiksvriendelijke interface gaat dit heel makkelijk. Je doet dit door rechtsboven op de website de registratieknop te selecteren. Vul vervolgens de benodigde gegevens in en verifieer jezelf met een geldig identiteitsbewijs. Hiervoor kun je je ID-kaart, paspoort of rijbewijs gebruiken. Tegenwoordig is zo’n verificatie bij bijna elk platform verplicht onder de noemer ‘KYC’, oftewel Know Your Customer. Dit wordt gedaan om bijvoorbeeld criminaliteit tegen te gaan. Op de lange termijn heeft elke klant hier baat bij, maar voor nu betekent dit wel de verplichting om je account te verifiëren.

Nog handiger: de BLOX crypto trading app

Wil je een versimpelde versie van BTC Direct, omdat je veel functies niet nodig hebt of de website te ingewikkeld vindt? Probeer dan eens BLOX. Deze app, gemaakt door het team achter BTC Direct, is een zogeheten custodial-oplossing. Dit houdt in dat BTC Direct je aangekochte valuta voor je bewaart. Dit spaart jou een hoop gedoe, vooral als je hier niets van begrijpt.

De app is alleen te gebruiken voor het verhandelen van crypto’s naar euro’s. Dit proces gaat soepel door een koppeling aan je bankrekening. Zo hoef je je ook nooit zorgen te maken over bijvoorbeeld hackers of andere problemen op de app. De BLOX-app is dus zeker aan te raden!

Conclusie: BTC Direct, doen of niet?

Sinds de lancering in 2013 is de website uitgegroeid tot een gespecialiseerd, professioneel en betrouwbaar platform voor allerlei zaken rondom crypto. Je koopt en verkoopt eenvoudig cryptovaluta via de gebruiksvriendelijke interface. Het overzetten van valuta van en naar je eigen wallets gaat ook feilloos. Via de nieuwe BLOX-app kun je nog eenvoudiger je crypto weer omzetten naar echte euro’s. Voor iedereen die dus op zoek is naar een overzichtelijke en betrouwbare partij om cryptovaluta te verhandelen, is BTC Direct en dochteronderneming BLOX een uitstekende optie.