Ineens bestond er een virtuele valuta: de Bitcoin. Dit wordt ook wel cryptocurrency genoemd. Al deze lastige woorden leggen wij jou hieronder uit, zodat jij niet meer met één groot vraagteken hoeft te luisteren naar al het nieuws rondom dit nieuwe financiële systeem.

Wat is het precies?

De Bitcoin is een cryptovaluta en hiermee kun je betalen. Het is een digitale munt, die werkt zonder een centrale bank of beheerder. De transacties die je uitvoert, gebeurt tussen de gebruikers onderling. Dit gebeurt allemaal zonder tussenpersoon, zoals een bank. Dit wordt ook wel een peer-to-peer genoemd. De database achter de Bitcoin is een blockchain. Dit zijn alle computers wereldwijd die speciale software delen.

Wie is de uitvinder?

De Bitcoin werd bedacht door de Japanse Satoshi Nakamoto, in 2008. Het is opvallend dat er weinig bekend is over deze persoon. Is het wel een Japanner, en is het wel zijn echte naam? Het Engelse niveau van Satoshi was namelijk aanzienlijk hoog. Satoshi bracht zijn Bitcoin-idee naar buiten door een mail te sturen waarin een paper werd bijgevoegd, met als titel ‘’Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System’’. Uit geruchten bleek zelfs dat hij in 2007 al een eerste bitcoin-code heeft geschreven.

Hoe werkt Bitcoin?

Zoals net al werd benoemd, is de blockchain en onderdeel van de Bitcoin. Evenals het mijnproces. Alle transacties worden verzameld in een ‘block’, die beveiligd zijn gedurende het mijnen. Iedereen kan deze blockchain inzien, die je niet achteraf kunt wijzigen. Mijnen is het proces dat ieder block beveiligt en nieuwe eenheden van de valuta vrijgeeft. Zo worden complexe algoritmen opgelost, zodat de blocks constant blijven.

What's your reaction?
8COOL4WTF4LOVE3LOL

Leave a comment