Een crypto trading bot is een geautomatiseerde software die voor jou je cryptohandelingen uitvoert. Dit doet een bot op basis van vooraf door jou ingestelde regels en voorwaarden. Een bot is altijd online en kan dus supersnel zakendoen. Daarmee is een bot vaak sneller dan mensen, waardoor je winsten een stuk hoger kunnen uitvallen.

Verschillende goede crypto trading bots

Bot 1: CryptoHopper bot

Deze Nederlandse bot laat je makkelijk je handelsactiviteiten automatiseren en werkt met een groot aantal exchanges. Het dashboard van de website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het opzetten van een CryptoHopper bot is dus geen lastige klus.

Bot 2: Haasbot

Deze bot van het bedrijf Haas Online is een andere vooraanstaande crypto trading bot. De Haasbot werkt met de meeste en de beste Bitcoin, maar ook met andere exchanges. Denk hierbij aan Kraken, Binance, Bitmex, Deribit of Poloniex. Ook kun je verschillende soorten instellen en deze op basis van allerlei instructies geautomatiseerde opdrachten laten doen. Via Haatbot kun je ook gemakkelijk futures beheren.

Bot 3: TradeSanta

TradeSanta is in het leven geroepen voor de veeleisende handelaren van crypto. De software van TradeSanta kent meerdere ingebouwde strategieën voor het kopen of verkopen van valuta. Dit gebeurt aan de hand van zogeheten candle stick herkenningspatronen en meerdere indicators die de koers kunnen voorspellen. De TradeSanta software ondersteunt verschillende valuta en beurzen. Je kunt per valuta een eigen strategie kiezen, die op basis van jouw voorkeuren valuta aankoopt of verkoopt.

Bot 4: Copycoin

Vergeleken met de andere bots is Copycoin vrij nieuw, maar zeker niet minder interessant. Dit Nederlandse product is geschikt voor zowel passieve als actieve investeerders. Je kunt gemakkelijk je volledige portfolio beheren en deze automatisch laten verhandelen of aanvullen. Via een API kun je dit koppelen met je handelsrekening. Voor nu is Copycoin nog gratis, omdat het platform zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt.

Alternatief voor crypto bots: Yieldt

Als het opzetten van een bot je te veel werk is, kun je deze Nederlandse dienst inschakelen. Zij regelen alles automatisch voor je via een team van professionele beleggers. Je kunt een Yieldt-oplossing makkelijk koppelen aan je Bitvavo-account.

Kies jij voor een trading bot?

Voor iedereen die automatisch wil handelen in crypto, zonder hierbij zelf na te denken of constant boven op de ontwikkelingen te zitten, is een trading bot een fantastische oplossing. De bot houdt uitsluitend rekening met vooraf bepaalde regels, voorwaarden en ontwikkelingen die door jouzelf bepaald zijn. Ondanks de snelle en gecontroleerde handelingen van de bot, is zo’n bot toch werkzaam in een zeer risicovol vakgebied. Onthoud dus altijd dat het nog steeds om grote geldbedragen kan gaan en dat je grote risico’s op verlies loopt. 

What's your reaction?
1COOL0WTF0LOVE0LOL

Leave a comment