Binance

Binance: populaire broker met groot aanbod

Binance is een jonge maar toch al belangrijke speler als het gaat om het broken bij cryptocurrencies. Het platform leent zich perfect voor het dagelijks verhandelen van crypto op allerlei verschillende manieren. Je kunt er futures en derivaten verhandelen, maar er is ook een savings and stakings afdeling, een crypto geldmarkt, een decentrale uitwisseling, een liquid swap en een P2P-marktplaats. Voor alle handelingen die je met crypto uit kunt voeren, kun je dus terecht bij Binance.

Jong bedrijf met hoge ambities

Het platform is slechts zo’n 3 jaar in de lucht, maar heeft zichzelf nu al weten te promoveren tot de top. Dit kan ervoor zorgen dat er misschien nog wat foutjes in de website zitten. Voor gebruikers is het dus handig om te weten dat zij het beste hun crypto extern op kunnen slaan in hun eigen wallet. Dit geldt vooral wanneer je niet actief aan het handelen bent. Toch is de handelsomgeving van Binance goed mee ontwikkeld. Het platform heeft een goede reputatie en van grote incidenten is slechts 1 voorbeeld uit 2019 bekend.

Binance heeft een ruim aanbod aan allerlei verschillende soorten valuta. Je kunt er bijna voor alles terecht, zelfs voor vrij nieuwe valuta. Via de launchpad kun je namelijk al in een vrij vroeg stadium investeren in nieuwe en opkomende cryptovaluta. Dit is vaak veel eerder dan bij andere platformen. Nog een voorbeeld van de aanpakkersmentaliteit bij Binance is de Binance Card. Hiermee kunnen gebruikers van het platform betalen via cryptovaluta in elke ‘normale’ supermarkt of winkel die Mastercard of Visa kaarten accepteert.

Binance in Nederland: wel of niet doen?

De groei en het aanbod van Binance laten het platform lijken als de perfecte plek voor alle zaken rondom crypto. Toch is dit niet helemaal het geval, specifiek niet voor Nederlanders. Waarom dat is, leggen we je zo uit.

Een van de meest in het oog springende pijnpunten wereldwijd is de beperkte klantondersteuning. De klantenservice lijkt altijd enorm onderbemand, waardoor je vraag, opmerking of klacht vaak lang onbeantwoord blijft. Daarnaast waren er nog problemen met de licenties voor de website. Deze problemen zijn opgelost door een licentie in Malta en een in Jersey, maar dat leidt tot het probleem dat je twee rekeningen moet openen op Binance. Hierbij geldt het volgende:

  1. Elke handelaar moet een handelsrekening openen waar traditionele valuta op gestort moeten worden. Deze valuta kunnen dan worden geruild voor Bitcoin of Ethereum
  2. Elke handelaar moet ook een rekening openen op Binance’s internationale platform.
  3. Als beide rekeningen zijn geverifieerd, kun je gekochte valuta ook daadwerkelijk doorsturen naar de handelsrekening om op Binance te gaan handelen.

Voor Nederlanders is dit extreem omslachtig en vaak helemaal niet nodig. Er zijn verschillende alternatieve beschikbaar die dit proces niet kennen en toch gelijkwaardige functies bieden. Voor Nederlanders zijn eerder bedrijven als Blox of BTC Direct aan te raden.

Conclusie: Binance, doen of niet?

Binance is een jong bedrijf vol ambitie en dat is te merken. De functies en de veiligheid zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid tot het platform waar het nu is. Het ruime aanbod, de launchpad en de gebruiksvriendelijke interface maken het platform tot een uitstekende keuze. Vanwege de problemen met de klantenservice en het aanmaken van rekeningen, zouden wij het gebruik van Binance echter toch afraden.