Als je wat winst hebt gemaakt door het aankopen van cryptocurrency, kun je deze uit laten betalen in echte euro’s. Hiervoor kun je gebruikmaken van verschillende platformen zoals, Coinmerce, Kraken of Bitvavo. Wat zijn hun kenmerken, maar belangrijker: wat is de beste voor jou?

Kraken: traag en ongebruiksvriendelijk

Kraken is mogelijk de minst aantrekkelijke optie van de drie platformen. Het is vaak een trage website die allesbehalve klantvriendelijk is. Vooral voor beginnende handelaren kan dit platform nogal lastig zijn. Als het eenmaal gelukt is om je uitbetaling aan te vragen, duurt het vaak ook nog een paar dagen voordat je ook daadwerkelijk geld op je rekening hebt. Als je vragen of problemen hebt, kun je ook alleen terecht bij een Engelse klantenservice. Het is niet alleen maar kommer en kwel bij Kraken. Uitbetalingen tot en met $2000 kun je doen zonder dat je jezelf hoeft te identificeren. Daarnaast is het platform ook een goedkope optie in termen van bijkomende kosten.

Coinmerce: snel, gebruiksvriendelijk maar duur

Coinmerce is al een stuk betere optie voor menig handelaar. Het platform is een stuk gebruiksvriendelijker en daarmee beter allround geschikt. Uitbetalingen zijn het allersnelste van de drie platformen. Daar komt bij dat je jezelf ook niet hoeft te identificeren voor uitbetalingen. De klantenservice van Coinmerce is in het Nederlands beschikbaar, wel zo handig. 

Aan de snelheid van de uitbetalingen en klantvriendelijkheid hangt wel een prijskaartje: Coinmerce is wel het duurste platform van de drie. Maar voor wie het niet erg vindt om meer te betalen voor snelle uitbetaling en een fijne site, heeft aan Coinmerce een perfect platform.

Bitvavo: de allerbeste allrounder

Onze persoonlijke favoriet is het platform van Bitvavo. Hier komt eigenlijk alles van de eerdere platformen samen. Het platform is enorm gebruiksvriendelijk en biedt je een goede prijs voor bijvoorbeeld je Bitcoin. Daarnaast is de klantenservice weer in het Nederlands beschikbaar. Het enige mogelijke nadeel is de identificatie die je uit moet voeren bij Bitvavo. Dit is echter wel zo veilig. Ook is dit vaak binnen 1 werkdag volledig verwerkt. Een echt nadeel vinden wij het dus niet, zeker gezien het verder perfecte platform dat Bitvavo je biedt.

What's your reaction?
0COOL0WTF0LOVE0LOL

Leave a comment