Iedereen die zich een beetje beziggehouden heeft met crypto zal het weten: bij deze munten komen enorme koersschommelingen kijken. Tether is een platform dat deze koersschommelingen wil oplossen. Vroeger stond Tether beter bekend als Realcoin. Zij konden de concurrentie met andere platformen zoals Namecoin en Litecoin echter niet aan, dus besloten ze het met Tether over een andere boeg te gooien. Waar ze zich nu mee bezig houden, lees je hieronder.

Stabiele factor gelinkt aan de Amerikaanse Dollar

De Tether onderscheidt zich van andere altcoins doordat 1 USDT ten alle tijden gelijk is aan 1 USD (de Amerikaanse dollar dus). Heb je 100 USDT, heb je dus ook 100 dollar. Dit brengt twee belangrijke voordelen met zich mee. Ten eerste kun je USDT daarom veilig opslaan in een online wallet, zonder dat je hiervoor een tussenpersoon zoals een bank voor nodig hebt. Daarnaast is het ook voor handelaren handig. Zij kunnen, zonder zich bezig te houden met de volatiliteit, gemakkelijk van de ene munt naar de andere munt traden. Zeker met het stabiele karakter van de USD is USDT een veilige optie met een gegarandeerd stabiele koers.

De veiligheid van Tether

USDT is helaas niet zo veilig als de omschrijving het laat lijken. Tot begin 2017 was er met de munt niets aan de hand. Op een enkele, korte uitzondering na, is de prijs van Tether volatiel geworden. Het is nog niet zo hard verdampt als bij andere bekende cryptomunten, maar je kunt hierdoor wel door een onverwachte ontdekking komen te staan. De munt staat dus niet altijd gelijk meer aan 1 Amerikaanse Dollar.

Risico’s bij het gebruik van Tether

De omstandigheden rondom het gebruik van USDT roepen bij verschillende mensen vraagtekens op. Een gebruiker op een Reddit-forum deelde zijn bevindingen. Hij kwam tot de conclusie dat Tether niet verplicht is om jou te compenseren in euro’s of dollars voor de USDT die je hebt. Daarmee valt eigenlijk het hele idee achter de USDT-munt weg. Niet zo’n heel fijn statement dus. 

Ook de eerder besproken volatiliteitproblemen zijn niet volledig bekend. Doordat Tether hier weinig over heeft gezegd sinds het ontstaan van de problemen, is het eigenlijk gissen naar een oplossing. Een logische verklaring zou zijn dat bankpartners van Tether geen soepele connecties had met het platform, en dat alles daardoor is misgelopen. Er kunnen echter ook vele andere dingen aan de hand zijn rondom de volatiliteit van Tether.

What's your reaction?
0COOL0WTF0LOVE0LOL

Leave a comment