Inhoudsopgave
Met deze 3 apps hou jij je crypto portfolio bij
Met een cryptoportfolio tracker krijg jij een duidelijk overzicht van al jouw investeringen. Je geeft hierin aan in welke currencies je hebt geïnvesteerd en hoeveel. Latere aankopen voeg je vervolgens gemakkelijk toe. De app laat jou alle stijgingen, dalingen en andere veranderingen in een oogwenk zien en via alerts ben je snel op de hoogte. Superhandige functies voor elke handelaar dus. Maar welke app kun je hiervoor het beste gebruiken? Wij bespreken drie grote namen: Blockfolio, Delta en Cointracking.
Blockfolio: populairste tracking app zonder ingewikkelde functies
De app van Blockfolio was een van de eerste tracking apps die volledig goed werkte. Inmiddels zijn ze daarmee uitgegroeid tot de (zelfbenoemde) populairste app met 6 miljoen downloads. De app is met name bij beginners erg gewild. De interface is duidelijk en er zijn niet al te veel opties die je het hoofd doen duizelen. Blockfolio is dus met name geschikt als je simpelweg je portfolio bij wilt houden, zonder dat hierbij tientallen andere functies komen kijken. De app houdt meer dan 10.000 verschillende munten bij, dus hele grote kans dat jij je volledige portfolio kunt bijhouden in Blockfolio. De app is gratis beschikbaar voor zowel Android en iOS.
Delta: klantgerichte interface met optioneel PRO-pakket
Net als Blockfolio is ook Delta een gevestigde naam voor portfolio trackers. Met hun 2 miljoen downloads zijn ze wel minder populair dan Blockfolio, maar laat deze cijfers je niet misleiden. De app biedt je namelijk een van de beste en meest klantgerichte interfaces, die constant wordt verbeterd aan de hand van feedback van gebruikers. Daarnaast zitten er nog veel meer handige extra’s in, zoals bijvoorbeeld alerts als er wat met de situatie van je portfolio verandert.
Blockfolio is uitermate geschikt voor beginners. Delta probeert juist een andere markt aan te boren met de Delta PRO functie. Hierbij krijg je meer geavanceerde statistieken en early access voor nieuwe features. Daarnaast krijgen PRO-gebruikers onbeperkte API-verbindingen met wallets en exchanges, waar normale Delta gebruikers er 2 wallet en 2 exchange connecties krijgen.
Voor ervaren handelaren is het prijskaartje van 60 euro dat Delta Pro draagt mogelijk de moeite waard. Voor beginners is de basisfunctie van Delta meer dan voldoende. Die biedt je namelijk genoeg functies om goed je portfolio bij te houden, zonder dat je de winsten die je maakt volledig ziet verdampen aan de PRO-functies. Zowel de standaardvariant als het PRO-pakket zijn te downloaden via iOS en Android, maar ook voor MacOS en Windows computers.
CoinTracking: de underdog van de drie
Daar waar Blockfolio en Delta vaak als eerste namen vallen wanneer het gaat om crypto portfolio’s, hoor je van CoinTracking vaak wat minder. Dat is ontzettend jammer, want het platform uit 2014 biedt je een gepolijste app aan. Hoewel de app voornamelijk gericht is op de ervaren handelaren, biedt CoinTracking je wel een overzichtelijke interface aan. Daarnaast kun je via een speciale rekenmachine de belastingen berekenen. Een andere functie laat je experimenteren met verschillende prijsvoorspellingen. Hoewel beide opties vrij accurate uitkomsten geven, kun je beter alsnog zelf je onderzoek uitvoeren.
Voor de ervaren handelaren worden drie betaalpakketten aangeboden. Met Pro (10 dollar per jaar), Expert (15,50 dollar per jaar) en Unlimited (50 dollar per jaar) krijg je meer opties en vooral meer transacties. De standaardversie biedt je 200 gratis transacties, daarna krijg je met de betaalde pakketten respectievelijk 3500, 20.000 en een ongelimiteerd aantal transacties.
CoinTracking richt zich dus vooral op de meer ervaren handelaars en traders. Beginners kunnen de gratis variant wel gebruiken, maar zijn waarschijnlijk beter af met Blockfolio of Delta. De app is te downloaden voor iOS en Android, maar ook beschikbaar op Mac, Windows en Linux computers.
De andere mogelijke opties
Natuurlijk zijn er meer opties dan deze drie platformen die we net genoemd hebben. Voor mensen die zich bezighouden met een exchange is het vaak niet interessant een heel portfolio aan te maken: zij kunnen beter een app van die specifieke exchange zelf downloaden. Bij alle portfolio’s krijg je ongeveer dezelfde functies, al hebben ze elk hun eigen unieke karakter. De ene is wat meer simplistisch en gebruiksvriendelijk, de ander kan wat meer en is daardoor lastiger te bedienen. Het hangt dus heel erg af van je eigen portfolio en wensen wat de beste app voor jou is.